header image

Project: Expositie 75 jaar Bevrijders in Beeld

Onze bevrijders in beeld

Momenteel vinden de voorbereidingen plaats voor de inrichting van een expositie over 75 jaar bevrijding van de Gemeente Gennep. Dit jubileumjaar zal de nadruk komen te liggen op de Schotse bevrijders, de veteranen, die sinds 1945 Gennep bezochten voor het herdenken en vieren van de vrijheid. In samenwerking met Museum Het Petershuis zullen we hen in portretten uitlichten.

Stichting Veritable toont door middel van fotomateriaal van zowel toen als nu wie deze soldaten waren en wat hun ervaringen tijdens de strijd in de regio Gennep zijn geweest. Ook zijn de verschillende Britse eenheden waartoe zij behoorden toegelicht door middel van originele uniformen, uitrusting en materiaal van o.a. de Black Watch, de Royal Artillery en de Royal Engineers. Ook tijdens het weekend van de 75 jarige herdenking van de bevrijding van de Gemeente Gennep (14, 15 en 16 februari 2020) is de tentoonstelling geopend. Op deze dagen worden mogelijk voor de laatste maal enkele Britse veteranen verwacht gezien hun hoge leeftijd van 95 jaar en ouder. Ook enkele familieleden van soldaten uit Engeland en Schotland die in onze regio hebben gestreden zullen de expositie in dit weekend bezoeken.

De expositie 'Onze bevrijders in beeld' is vanaf Zondag 2 Februari tot en met Zondag 8 Maart 2020 gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Museum het Petershuis.

De reguliere openingstijden van Museum Het Petershuis zijn:
Woensdag tot en met Zondag dagelijks geopend van 13:30 tot 15:30 (Maandag en Dinsdag gesloten)
Kijk voor de meest actuele informatie over openingstijden op https://www.museumhetpetershuis.nl/

.