header image

Project: Tentoonstelling 65 jaar Vrede & Vrijheid

In 2009/2010 vondt in het pand van de voormalige schoenenzaak 'Rutten' de tentoonstelling plaats van '65 jaar Vrede en Vrijheid'. Destijds nog georganiseerd onder de naam 'werkgroep vrede en vrijheid' hebben de vrijwillegers van Stichting Veritable een indrukwekkende tentoonstelling opgebouwd midden in Gennep. Naast veel beeldmateriaal uit de periode '40-'45 konden de bewoners van Gennep en omstreken vanalles zien aan oorlogsmateriaal, dagboeken, filmbeelden en persoonlijke items van soldaten en burgers. Er waren ook bijdragens van vondstenmateriaal aangeleverd door verschillende verzamelaars in de regio. Het geheel vormde een uitgebreidde en indrukwekkende ervaring van de Tweede Wereldoorlog in de kop van Noord-Limburg.
Al snel werd dan ook de 1000-ste bezoeker verwelkomd en ook in de maanden daarna liep het storm in de grote ruimte. Vele (oud) inwoners troffen elkaar en er werd daardoor ook veel nieuw materiaal ingewonnen door de organisatie. Vele verhalen zijn opgetekend en worden bewaard voor de toekomst. Stichting Veritable hoopt op eenzelfde succes met de tentoonstelling '70 jaar Vrede en Vrijheid' in 2014/2015.


Militaire truck bij ingang tentoonstelling.Brits materiaal, munitiekisten en radioapparatuur.

 


Diverse bodeumvondsten uit de omgeving zowel Duits als geallieerd materiaal.


1000-ste bezoeker tentoonstelling wordt verwelkomd door Martien Smits.


Leestafel met boeken, documenten en dagboeken.3000-ste bezoeker tentoonstelling 65 jaar Vrede en Vrijheid. Gerrie, Martien en Henk.Veldgraven in Gennep en Heijen.


Bezoek aan tentoonstelling door Mrs. Beales.Filmzaal.Koor o.l.v. mevrouw Moviq.


4000-ste bezoeker.Aflsuiting tentoonstelling '65 jaar vrede en vrijheid' met 4310 bezoekers.