header image

Project: Battlefield Route

Stichting Veritable werkt samen met Battlefield Tours Veritable en LiberationTour Groesbeek aan het project 'Battlefield Route'. Doel is in eerste instantie om de belangrijkste plaatsen m.b.t. de bevrijding van de Gemeente Gennep in kaart te brengen, ten tijden van Operatie Veritable. De autoroute zal het spoor volgen van de 51e Highland Divisie, de eenheid die in februari 1945 de opmars inzette via Groesbeek, Milsbeek en Gennep richting Goch. De route zal middels een klein boekje in beperkte oplage beschikbaar worden voor de inwoners en bezoekers van Gennep, Groesbeek e.o. en kan zelf met de auto op iedere dag van het jaar gereden worden..

Cover BattlefieldRouteboekje       BACK BattlefieldRouteboekje
Cover BattlefieldRoute: Operatie Veritable                                        Achterkant BattlefieldRoute: Operatie Veritable


SPECIAL EVENT: BATTLEFIELD ROUTE OP LOCATIE
In de jubileumjaren 2015 en 2020 worden er speciale varianten van de Battelfield Route georganiseerd; de 'Battlefield Route Op Locatie'. Er zal op deze speciale dagen op een aantal punten op de route tekst en uitleg gegeven worden over de militaire operatie 'Operatie Veritable'. Op gezette tijden zullen de ervaren gidsen van Battlefield Tours Veritable, Rhineland Battelfield Tours en LiberationTour Groesbeek door middel van kaart- en fotomateriaal de acties van de Schotse troepen op lokatie, in het veld, uitgebreid toelichten.
Bekijk hier het verslag van de tours op 8 februari en 25 april in 2015.
Voor informatie en aanmelden van de tour van 15 februari 2020 kijkt u op de pagina BattlefieldRoute 2020.

Impressie routepunt Groesbeek
Zicht op Reichswald
Zicht op het Reichswald vanaf de Derdebaan in Groesbeek. 2014

Start Operatie Veritable
Start van Operatie Veritable; Schotse troepen trekken op naar het Reichswald over de landingsterreinen van Market-Garden. Groesbeek, 8 februari 1945.


Impressie routepunt Gennep
Gennep Nijmeegseweg
Gennep, kruising Nijmeegseweg, op de achtergrond richting Ottersum de molen. 2014

Gennep gevangenen 1945
Dezelfde kruising, februari 1945, Duitse gevangen genomen soldaten op weg naar Milsbeek/Gennep.

                                 Battlefield Tours Veritable     LiberationTour     Rhineland Battlefield Tours

Disclaimer:

  • U rijdt met uw eigen voertuig en u alleen bent dus verantwoordelijk voor uw snelheid, daden en rijgedrag onderweg. De route wordt op eigen gelegenheid gereden, u rijdt niet in colonne.
  • De organisaties betrokken bij het tot stand komen van de BattlefieldRoute kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor wat er voorvalt onderweg en tijdens bezoeken aan o.a. begraafplaatsen, herdenkingsmonumenten, speciale interessante punten. De route doet enkel openbare plekken aan waar eigen verantwoordelijkheid geldt.
  • De organisaties kunnen op geen enkele wijze verantwoordelijk gehouden worden voor het uitvallen of verplaatsen van de hierboven genoemde uitleg- en stopmomenten, aangekondigd of onaangekondigd.
  • De organisaties kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor routefouten, wegafsluitingen en verkeerdrijden. Als u de omgeving niet kent wordt een navigatieapparaat aanbevolen. Zorg zelf voor voldoende brandstof of tanken onderweg.
  • De route voert door Nederland en Duitsland, houdt rekening met eventuele persoons- en voertuigidentificatie onderweg.