header image

Project: Battlefield Route 2020

Zondag 16 februari 2020 Battlefield Route Op Lokatie!
In het jubileumjaar 2020 zal wederom een speciale versie van de Battlefield Route worden gehouden. Na twee eerdere succesvolle edities in 2015 van het project 'Battlefield Route Op Lokatie' zal komend jaar op zondag 16 februari 2020 opnieuw een editie met gidsen plaatsvinden van het project. Op een aantal punten op de route zal tekst en uitleg gegeven worden over de militaire operatie 'Operatie Veritable'. Op gezette tijden zullen de ervaren gidsen van Battlefield Tours Veritable, LiberationTour Groesbeek en Rhineland Battlefield Tours door middel van kaart- en fotomateriaal de acties van de Schotse troepen op lokatie, in het veld, uitgebreid toelichten. Het schema is als volgt:

Schema 16 februari 2020:
start

-9:15 'De Hoge Hof' Derdebaan 14 Groesbeek, start uitleg Battlefield Route en informatie over het begin van Operatie Veritable (routepunt 1).
-Er zijn 4 tussenstops met uitleg over het verloop van Operatie Veritable; in Milsbeek, Gennep, Afferden/Siebengewald en Goch. Hier wordt ter plekke uitleg gegeven over de strijd in februari 1945 aan de hand van beelmateriaal en informatie door onze gidsen.
-Rond de middag (routepunt 4, Afferden/Siebengewald) zal er voor een lunch worden gezorgd.
-Na de lunch zullen enkele veteranen van de 51e Highland Divisie bij de tocht aansluiten (onder voorbehoud).
-14:00 Reichswald War Cemetery Kleve, kranslegging en korte cermonie.
-De tocht eindigd rond 15:00 bij de laatste stop (routepunt 6) bij het stadhuis in Gennep alwaar een Militair Hoofdkwartier en Radiostation is ingericht om te bezichtigen.
einde

Aanmelden
Meld u nu aan!* (uiterlijk vrijdagavond 14 februari 2020 om 20:00) via het emailadres: battlefieldroute@veritable.eu als u de route met uitleg wilt rijden op zondagochtend 16 februari 2020. Dan kunnen wij tijdig het informatiepakket voor u klaarleggen bij het startpunt, tevens blijft u op de hoogte van de laatste informatie en eventuele wijzigingen in het programma. Graag het aantal personen en het aantal voertuigen vermelden bij aanmelding. Probeer het aantal voertuigen te beperken i.v.m. parkeerruimte.

De kosten zijn €17,50 per persoon. Inbegrepen zijn een routeboekje inclusief tijden en adressen, uitleg op de lokaties door proffesionele Battlefield Guides, koffie & thee onderweg en een lunch tussen de middag. De totale route is ongeveer 75km, u rijdt met eigen vervoer.

*Let op: i.v.m. ruimte/parkeer gebrek bij de tussenstops zit er een limiet aan het aantal voertuigen/deelnemers, wij zullen daarom altijd uw deelname moeten bevestigen.

Betaling: Na bevestiging van ons (via de mail) van uwdeelname zullen we u verzoeken het bedrag vooraf over te maken op IBAN: NL91RABO0168449005 t.n.v. Stichting Veritable, onder vermelding van: 'Battlefield Route 2020' en uw naam.

                                 Battlefield Tours Veritable     LiberationTour    Rhineland Battlefield Tours

Disclaimer:

  • U rijdt met uw eigen voertuig en u alleen bent dus verantwoordelijk voor uw snelheid, daden en rijgedrag onderweg. De route wordt op eigen gelegenheid gereden, u rijdt niet in colonne.
  • De organisaties betrokken bij het tot stand komen van de BattlefieldRoute kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor wat er voorvalt onderweg en tijdens bezoeken aan o.a. begraafplaatsen, herdenkingsmonumenten, speciale interessante punten. De route doet enkel openbare plekken aan waar eigen verantwoordelijkheid geldt.
  • De organisaties kunnen op geen enkele wijze verantwoordelijk gehouden worden voor het uitvallen of verplaatsen van de hierboven genoemde uitleg- en stopmomenten, aangekondigd of onaangekondigd.
  • De organisaties kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor routefouten, wegafsluitingen en verkeerdrijden. Als u de omgeving niet kent wordt een navigatieapparaat aanbevolen. Zorg zelf voor voldoende brandstof of tanken onderweg.
  • De route voert door Nederland en Duitsland, houdt rekening met eventuele persoons- en voertuigidentificatie onderweg.